Ако изглежда лесно, може да се окаже опасно за теб!

Предложили са ти работа в ЕС, въпреки че ти липсва опит или знания и вероятно защото изглеждаш добре? Ако това е така, бъди внимателна и проучи добре! Позиции като танцьорка, модел, чистачка, продавачка, детегледачка и други могат да се окажат измама и да те поставят в реална опасност от това да се превърнеш в жертва на трафик на хора или проституция.

Преди да приемеш каквато и да е оферта, трябва да проучиш добре. Съществува ли наистина компанията в ЕС? Кой ти предлага работата и защо? Кой ще плати пътуването? Ако трябва да поискаш пари назаем за да отидеш там, как се очаква да ги върнеш? Познаваш ли някого, на когото да се довериш там и който да се срещне с човека, предлагащ ти ‘ново бъдеще ’ в ЕС? Притеснява ли те нещо в предложението за работа?

Горещо те съветваме да изпратиш и-мейл до НПО в твоята страна, посочена на нашия сайт, за да потърсиш помощ и подкрепа. Можеш също така да ни пишеш директно на info@trafficking.eu.

Бъди внимателна. Бъди нащрек. Проучи внимателно преди да приемеш предложение за каквато и да е работа в непозната страна, особено такова, което изглежда прекалено добрo за да е истина.

Моля те пази се!